Снимка: Tesla

Според нов доклад от Reuters, електрическите камиони на Tesla ще бъдат с пробег между 320 и 480 километра с едно зареждане. Това е сравнимо с капацитетът на батериите при съвременните електрически коли, но звучи изключително малко когато говорим за огромен камион за превоз на стоки.

По думите на Скот Пери, изпълнителен директор на Ryder, пред Reuters, „Не изключвам варианта да имат стратегия и за по-дълги разстояния, но смятам, че ще започнат от тук“. Смята се, че Пери и виждал прототип на бъдещия модел камион и е запознат със стратегията на Илон Мъск и компания.

Напомняме, че Tesla ще дебютира прототип за електрическите си камиони през септември. Дата за събитието все още няма, но очакваме да разберем за такава скоро.

Колкото до коментари относно информацията, Tesla отказват такива, както винаги. Преди време Мъск сподели пред акционери, че събира идеи и информация от индустрията за превози с тирове:

„Позволяваме им да следят отблизо процеса на проектиране, така че големите [бъдещи] ползватели на тежкотоварни Tesla камиони помагат да се гарантира, че [камионите] са съобразени с техните потребности […] Те вече знаят, че ще посрещнат нуждите им, защото ни казаха какви са въпросните нужди. Оттук вече наистина е въпрос на мащабиране на производството, за да направим колкото се може повече.“

Сега изглежда само трябва да почакаме до премиерата следващият месец, за да разберем повече и да видим как ще изглеждат въпросните електрически камиони.