Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge безспорно са едни от най-добрите телефони, които може да си купите тази година. Не много евтини, но със сигурност най-добрите, които корейците са пускали до момента, двата флагмана са почти идентични, когато говорим за параметри. Естествено, с чудесна визия и премиум материали, те са като бижу, но тук не става дума толкова за изработката им, а повече за техните дисплеи.

Няма нужда да обяснявам коя е съществената разлика в тези два телефона, но за тези които не знаят – това е извивката на дисплея при Galaxy S6 Edge. Тя е и от двете страни и го прави изключително уникален, като добавя няколко нови и не толкова полезни функции. По данни на производителя и двата телефона са с 5.1-инчови Super AMOLED QHD дисплеи с резолюции от 2560 x 1440 пиксела. И двата са с по 577ppi гъстота на пикселите и ползват Diamond PenTile матрици.

Както виждате, и двата телефона имат абсолютно едни и същи характеристики на дисплеите, но от снимката по-горе се вижда, че има изключително ясна и отчетлива разлика в картината. За уточнение, снимката е правена от мен и не е преминавала обработка на цветовете. В случая Galaxy S6 и S6 Edge са на ръчен режим на контрол на яркостта, която бе настроена на максимум, а в настройките на режим на дисплея и двата бяха на този, който е по подразбиране.

За да направя по-обстойна проверка, се разрових и в някои технологични сайтове, които правят тестове на устройствата с по-специална техника, която отчита всякакви показатели, но големи разлики в двата телефона нямаше. Няма как обаче да отречем, че картината на Galaxy S6 (телефонът от лявата страна) е много по-добра от тази на Galaxy S6 Edge. При нея бялото наистина е бяло, докато при Galaxy S6 Edge има сив оттенък. Освен това в лентата, която е в горната част, също се вижда доста голяма разлика.

Все още не е ясно защо двата телефона имат такава разлика в картината. Лично си поиграх да сменям режимите на екрана, както и яркостта, но разликата продължаваше да се вижда. В момента, когато направих снимката, имах още няколко бройки под ръка, но при всички се виждаше това нещо. Дали това е софтуерен дефект, или просто има разлика в хардуерните компоненти на двата модела, предстои да разберем.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS