Facebook искат вие да играете игри. Ако и вие искате това, то днес е щастливият ви ден — компанията обяви, че пуска нова услуга, наречена Instant Games. Тя ще стартира в затворена бета с общо 17 игри, които ще могат да бъдат играни в Messenger и News Feed.

Между заглавията ще намерите стари класики като Pac-Man, Galaga и Space Invaders, и дори модерни такива като нашумялата Words With Friends. Игрите ще могат да бъдат достъпети от специално меню (с иконата на джойстик) в който и да е чат във Messenger приложението. Оттам ще можете да предизвикате своите приятели на двубой за точки, а през това време социалната мрежа ще помни вашите резултати, за да знаете кой е по-добър. Във основното Facebook приложение пък ще има специален маркер, който ще ви отвежда при игрите.

Разбира се, споделянето на резултатите ви също ще е възможно. Това ще помогне и на тези, които се заинтересоват и искат да пробват съответната игра — те просто ще трябва да кликнат на бутона Play до вашата публикация и автоматично ще се озоват в играта.

Това не е първият опит на Facebook да вкара игри в Messenger. По-рано тази година разбрахме, че там можете да играете шах, баскетбол и футбол. Съвсем наскоро пък компанията пусна платформа за PC игри, наречена Gameroom.

facebook-instant-games-titles