Samsung Galaxy S6 Picture 3

Galaxy S6 и S6 Edge бяха представени в началото на март и може би повечето от вас вече обмислят покупката на един тях, но трябва да внимавате с избора си, особено когато става дума за вградена памет. Както знаем, новите модели от серията нямат слот за microSD карта, което означава, че трябва да разчитате само на предлаганото място в телефона.

Виж още: Olio е един различен умен часовник

При модела с 32GB ще разполагате само с 23.5GB свободно пространство. Трябва да имате предвид, че операционната система може да стане по-голяма след няколко ъпдейта. Като добавим и приложенията, снимките и т.н., накрая може да се окаже, че 32GB въобще няма да са достатъчни.

Този проблем не е само при Galaxy S6/S6 Edge. Смартфоните предлагат все повече, но тяхната памет си остава същата. HTC One M9, друг нов флагман, също ще дойде с около 23GB използваемо място от общо 32GB. Поради тази причина трябва добре да обмислите от колко памет всъщност имате нужда – за Samsung, при модела с 64GB ще получите около 55GB, а при 128GB ще се радвате на 119GB. Въпреки липсата на слот, облачните услуги също са много добра опция за съхранение на файлове, без да товарите излишно вашия смартфон, стига да имате достъп до добър интернет, разбира се.